Nye nordiske kostholdsråd og andre nyheter fra media om helse

Nye nordiske kostholdsråd og andre nyheter fra media om helse

Nye nordiske kostholdsråd har vært et hett tema i media i det siste.

Nye nordiske kostholdsråd har vært et hett tema i media i det siste. Noen eksperter og politikere er kritiske. Vi alle er veldig forskjellige. Noen vil ta kostholdsråd på alvor og prøve følge dem bokstavelig. Noen bryr seg ikke om helseråd (jeg tror ikke at de har lastet ned noen helseapp heller) og deres valg bør respekteres. Men valget skal være informert. Vår misjon er å informere dere om fordeler og risikoer. Vi har allerede skrevet om rødt og bearbeidet kjøtt og forekomst av tykktarmkreft.

5 helsetemaer i dag:

Nordiske kostholdsråd: Bør spise «betydelig mindre» enn 350 gram rødt kjøtt i uka
De nordiske kostholdsrådene er blitt enda tydeligere på hva vi bør spise mer og mindre av. Denne gangen er også miljømessig bærekraft en del av vurderingen. Les artikkelen hos Dagens Medisin

Eksperter kritiske til nye kostholdsråd
Flere eksperter er kritiske til de nye kostholdsrådene som ble lagt fram i dag. Folk på gata er stort sett positive, men vil ikke gi slipp på vinglasset. Les artikkelen hos NRK.

FHI advarer eldre og syke mot heteslag
Eldre og syke må ta ekstra forbehold i sommervarmen, råder Folkehelseinstituttet. Disse gruppene er mest utsatt for heteslag. Les artikkelen hos Dagens Medisin.

Kommer med klar beskjed til solslikkende nordmenn
Hudlege advarer om at solkrem i seg selv ikke er god nok beskyttelse mot hetebølgen. Les artikkelen hos TV2.

Vekker bekymring: Flere enn ventet døde av hjertesykdom
Hjerte- og karsykdommer har kostet langt flere menneskeliv enn ventet de to siste årene. Etter mer enn 50 år med nedgang i dødeligheten, har utviklingen nå snudd. Les artikkelen hos NRK.

Med appen HEAL kan man notere symptomer på hjertesykdom slik at man kan lett kommunisere med legen. Nøyaktig inntak av medisiner er et velkjent tiltak for å forbygge komplikasjoner av hjerte og karsykdommer. Registrer dine medisiner i appen og få varsler når medisinene skal tas! Del gjerne dine erfaringer og synspunkter om temaene nyhetene i forumet i appen HEAL eller på vår Facebook-side.

3%20telefoner

 

Har du ikke helseappen HEAL enda? Last ned nå!

Del på: facebook twitter