Etiske retningslinjer for HEAL samfunnet

Etiske retningslinjer (oppførselskoden)

Målet vårt er å bygge et støttende og respektfullt samfunn; derfor har vi innført Retningslinjer for å skissere normer og kultur for HEAL. Det gjelder alle – brukerne og teamet vårt.

Vær støttende og samarbeidende

Alvorlig sykdom kan ta en kraftig belastning på ens fysiske og emosjonelle velvære (tilstand). Derfor oppfordrer vi alle HEAL-medlemmer til å være følsomme for hverandres behov og kommunisere på en respektfull og oppmerksom måte.

Vi er her for å hjelpe hverandre

Målet med forumet er å tilby et trygt sted der mennesker med en kreftdiagnose kan dele sine erfaringer og på denne måten hjelpe hverandre. Du må huske at det ikke finnes noen “One size fits all” – løsning. Kreft er ikke bare en sykdom. Det kan ha flere former, og hver enkelt kan oppleve det annerledes. Det er en rekke symptomer og problemer som er vanlige for de fleste pasienter, men løsninger og individuelle reaksjoner kan variere betydelig.

Alle må føle seg velkomne

Vi forventer at alle HEAL-medlemmer har gjensidig respekt. Vi er alle veldig forskjellige – vi har ulik kunnskap og livserfaring, og vi har også forskjellige typer og stadier av sykdommen. Mange, ellers, identiske pasienter, kan reagere forskjellig på den samme sykdommen eller behandlingen. Til tross for forskjellene har vi imidlertid et felles mål – å hjelpe hverandre å komme seg gjennom den vanskelige tiden i livene våre. Vi forventer at alle samfunnsmedlemmer respekterer forskjellige meninger og opplevelser, og vil få hverandre til å føle seg velkomne og komfortable.

Vær snill, vennlig og høflig

Husk ordens kraft – ord kan helbrede eller skade. Vær bevisst hvordan du uttrykker deg. Unngå å bruke sarkasme og vær forsiktig med vitser. Selv velment humor kan misforstås. Ikke døm, og prøv å forstå. Alle har sine gode og dårlige dager, spesielt de som er i en sårbar situasjon.

Vær nøyaktig og presis

Gjør innsatsen for å publisere innlegg og spørsmål i riktig seksjon, slik at informasjon er lett tilgjengelig og temaer ikke er vanskelig for andre å finne.

  • Ikke start et emne i feil kategori.
  • Ikke post det samme i flere emner.
  • Ikke send svar uten innhold.
  • Ikke avled et emne ved å endre temaet midt i samtalen.
  • Ikke legg ut lange tekster på nytt. Legg i stedet en lenke til den opprinnelige artikkelen med en kort beskrivelse. Det vil hjelpe vurdere kildens troverdighet og pålitelighet.
  • Ikke signer innleggene dine – hvert innlegg har profilinformasjonen din knyttet til seg.
  • Bruk verktøyene levert av forumet for å gjøre dette stedet bedre

Flere verktøy er laget for å gjøre det mulig for samfunnet å identifisere de beste (og verste) bidragene: bokmerker, likes, flagg, svar, redigeringer og så videre. Bruk disse verktøyene for å forbedre opplevelsen din og samfunnet.

Vi er ikke her for å gi medisinsk råd

Ikke stol på informasjonen eller erfaringen fra andre samfunnsmedlemmer som er delt i forumet. Denne informasjonen blir ikke undersøkt av medisinsk fagpersonell, og i noen tilfeller kan den være villedende eller til og med skadelig. Vi har innført screening av innholdet fra HEAL-systemadministratorer, og vårt mål er å tilby pålitelige og vitenskapelig basert informasjon når innhold gitt kan være ufullstendig. Hvis du ser en innlegg som kan samsvare med denne beskrivelsen, ta kontakt med HEAL support.

Spør alltid legen din før du tar beslutning om helse og behandling.

Respekter personvernet til andre medlemmer av samfunnet

I forumet kan alle velge å bruke deres ekte navn eller kallenavn. Ikke avslør informasjon om andre samfunnsmedlemmer som kan avsløre identiteten deres, hvis de har valgt å gjøre det forbli anonym. Vi er et lukket fellesskap og informasjon lagt ut her skal ikke publiseres eller omfordeles på nytt på andre måter. Vær så snill, ikke kopier noe til sosiale nettverk, med mindre du har fått tillatelse av informasjonseier.

Ikke bruk forumet for kommersielt formål

Verken privatpersoner eller organisasjoner (kun godkjent som brukere av HEAL) kan legge ut promoteringsmateriell i forumet, inkludert, men ikke begrenset til produkter, tjenester, innsamlingsaksjoner eller veldedighetsorganisasjoner. Det er ikke tillatt å foreta noen spørreskjemaer, kartlegge eller rekruttere pasienter til kliniske studier. Hvis du ikke er sikker på at innlegget ditt følger reglene bestemt i denne etiske retningslinjer, vær så snill, og kontakt administratoren vår. Kontoer som bryter vilkårene kan slettes uten en advarsel.

Brudd på opphavsretten

Ikke reproduser, distribuer eller vis opphavsrettsbeskyttet arbeid uten tillatelse fra eieren av opphavsretten. Det er utelukkende ditt ansvar. Hvis vi vil bli informert om brudd på opphavsretten, vil vi slette opphavsrettsbeskyttet materiale uten forvarsel. Det er ikke tillatt å distribuere informasjon fra HEAL til andre nettsteder eller sosiale nettverk.