Livet er ofte tøft i perioder
Livet er ofte tøft i perioder, så hvorfor ikke bruke teknologien til å gjøre det litt lettere for seg selv??
Livet er ofte tøft i perioder, så hvorfor ikke bruke teknologien til å gjøre det litt lettere for seg selv??
Det er vel hovedgrunnen til at jeg velger å sette navnet mitt bak HEAL appen og samarbeide med teamet bak appen om utviklingen av hva jeg mener jeg burde brukt for lenge siden. For jeg er nok ikke noe annerledes enn noen av dere. Jeg roter med alt mulig. Jeg rotet før jeg fikk kreft, og jeg roter enda mer etter jeg har blitt kreftfri. (eneste forskjellen er at nå har jeg noe å skylde på!) Men det hjelper meg fryktelig lite den dagen jeg står der og prøver å finne frem gamle MR bilder eller huske hvor mange ganger jeg hadde hemoroider under cellegiften.
I dag er verdens kreftdag, og det blir jo ikke en bedre dag for meg å komme med mitt første «blogg» innlegg til HEAL. Selv om jeg håper at jeg ikke trenger å bruke appen til akkurat den sykdomen lengre, så var det den som gjorde at jeg ble oppmerksom på appen. Og er det noe jeg har lært gjennom min sykdomsopplevelse så er det at åpenhet, samtaler med folk i min situasjon samt at alle trenger litt inspirasjon for å vri hodet så man har flere gode enn dårlige dager. Derfor vil jeg bidra med å dele litt om mine opplevelser og tanker rundt både sykdom og bruk av appen her!
Jeg fikk først høre om denne appen etter at jeg var ferdig behandlet. Og når jeg er ferdig med ting, så er jeg ferdig med det. Hodet mitt funker litt sånn at jeg ikke bruker så mye tid på å tenke på det som har skjedd, med mindre det er gode minner da, og da glemmer jeg også mange detaljer rundt min egen helse. I dag har ikke det noe å si, jeg er jo kreftfri.. Men det samme tenkte jeg da jeg var ferdig med ryggoperasjonen min i 2012. Trenger jo ikke tenke på epikriser og bilder fra den gang?? Men det spilte faktisk en rolle da de fant en 9cm klump på hofta. Ryggplagene mine var visst ikke så ufarlige som jeg trodde. Nå har heldigvis vi et fantastisk helsesystem i Norge, og med litt frem og tilbake så fant legene det de trengte av info, men jeg kunne gjort jobben enklere og sikrere for dem ved å ha orden i sysakene som vi sier.
Da jeg hoppet på ski var jeg aldri noe spesielt god til å skrive treningsdagbok. Jeg følge jeg skrev den for noen andre, og følte vel heller ikke at de brukte den noe særlig. I tillegg så var den ikke alltid med meg, så mye ble ført inn i ettertid og kanskje ikke så riktig. Litt mer sånn «kjørte styrke A1, grei økt!» Jeg har derfor ikke skrevet ned så mye av MINE opplevelser av behandlingen min på radium. Noen sitter ganske brent fast i sjela, litt som jeg ikke kommer til å glemme 239meter i Planica, og jeg håper jo ikke at jeg skal måtte forholde meg til så mange av disse notatene igjen.. MEN, det er mye mellom verdensrekorder og nære døden opplevelser. Litt som at det er flest hverdager, så er det ofte de man glemmer. Og det kan ha betydning for mye. Det handler om å ta litt mer ansvar for egen helse. Jo mer data man har på egen kropp, jo høyere sannsynlighet vil det være å få en rask og riktig diagnose. Uansett om det er kreft eller at du faktisk ikke har migrene, bare feil stilling på stolen på jobben. Begge tilfeller påvirker livet ditt, og selv om det å få paracet i stedet for kiropraktor behandling og en ny stol ikke virker så viktig når temaet kreft blir omtalt, så er det fryktelig dumt å ikke legge til rette for seg selv for å ha et så godt liv som mulig.
I tiden fremover skal jeg ta i bruk appen mer og mer og jeg ser allerede mange ting jeg kommer til å ha nytte av, og en del som bare er fryktelig praktisk for en surrete kar som jeg er.. Dette vil jeg dele og kanskje diskutere med dere her på forumet, så jeg gleder meg til å se hvordan det kommer til å hjelpe meg i hverdagen!!