Kreftforeningen vil kjøpe huden din

Kreftforeningen vil kjøpe huden din

Kreftforeningen gjør mye jobb for å spre budskap om hvordan hudkreft forebygges.

I forrige uke skrev jeg om hva man kan gjøre selv for å forebygge hudkreft. Ikke bare kreft. Husk at brun fin hud bare er en kortvarig effekt. Langvarig soleksponering bidrar betydelig til hudens aldring.

I gamle og til og med ikke så gamle tider var blek hud standarden for skjønnhet, og damer skjulte seg under en parasoll for å unngå solstrålene. De visste ikke noe om melanom på den tiden, de ville bare være vakre. Inntil Coco Chanel snudde rund på alle standarder og brun hud ble det som alle ønsket. I Norge er dette ønsket dessverre fortsett sterk.

Siden Kreftregistret ble etablert i Norge i 1953 har forekomsten av malignt melanom økt 11 ganger og dødeligheten femdoblet. Malignt melanom er imidlertid ikke mer vanlig på de områdene av kroppen som er mest utsatt for sol enn på områder som vanligvis er dekket av klær. Norge er på andre plass i verden i dødelighet av føflekkreft. Vi må ta dette på alvor.

Skal vi revidere våre skjønnhetsidealer? Kreftforeningen gjør en stor jobb for å spre budskap om hvordan hudkreft forebygges. I rammen av sommerkampanjen «Ingen brunfarge er verdt å få hudkreft for» ber Kreftforeningen oss alle å hjelpe med å spre det gode budskapet.

Derfor vil Kreftforeningen kjøpe huden din Med en midlertidig tatovering som forsvinner etter noen dager, eller kan vaskes bort, kan du bidra til å spre viktige solbudskap til alle rundt deg. Som betaling får du en solkrem. Alle tatoveringene er midlertidige og er rundt 6 x 6 cm. Du kan bestille tatoveringen i nettbutikken, eller besøke en av Kreftforeningens stands rundt om i landet. Tatoveringene inneholder ingen farlige stoffer.

Tatovering med solråd kan kjøpes i Kreftforeningens nettbutikk.

Mer om kampanjen kan du lese her.

Kjære HEAL-medlemmer! La oss støtte denne kampanjen! Vi hjelper å redde liv!

SPF: Sun Protection Factor på engelsk, eller solfaktor på godt norsk.

tatoveringer-med-bilder-og-tekst

Bildet er hentet fra Kreftforeningens kampanjeside.

Del på: facebook twitter