Gründerene Inara og Svein

Pressemelding via NTB 13. november 2020.

For kreftpasienter er det ofte svært krevende å forholde seg til de mange ulike behandlere og omfattende regimer knyttet til medisiner, mat og rutiner. En ny app kan gjøre hverdagen enklere å håndtere. Den vil hjelpe brukeren til å ta kontroll over sykdommen og til å få svar alle spørsmål de har.

Appen er utviklet på bakgrunn av erfaringer hentet inn fra kreftpasienter og leger. Gründer, kreftoverlevende og IT-utvikler Svein Sørmo forteller:

  • Da jeg fikk kreft, ble jeg overveldet av mye medisiner, behandlinger, dokumenter og møter med forskjellige helsepersonell, og jeg hadde mange spørsmål og få svar. Jeg ønsket da å lage en app som vil hjelpe andre kreftpasienter i tilsvarende situasjon. Målet med appen HEAL er å kunne strukturere all informasjon knyttet til sykdommen på en enkel og oversiktlig måte samt å skape selvhjelpsgrupper for kreftpasienter.

Det er Asker-firmaet Individual Health Systems AS som har utviklet appen HEAL. Ved utviklingen har det blitt lagt stor vekt på faglige kunnskap, i tillegg til omfattende undersøkelser relatert til pasientbehov og tilgjengelige verktøy.

Hvorfor trenger pasienter HEAL?

Appen HEAL har to formål. For det første er det en verktøykasse for å forenkle hverdagen og øke sjansene for å overleve sykdommen. Det finnes verktøy for medisinering, næringsinntak, vekt, behandlingsaktiviteter og for å effektivisere kommunikasjonen med ulike helsepersonell. Og for det andre er det et samfunn for både å få og gi hjelp og støtte til andre i samme situasjon.

Medgründer og lege Inara Rubene forklarer.

  • Å bruke medisiner riktig er veldig viktig for å forbedre behandlingsresultatet. Man øker sjansen for å overvinne kreften ved å ha god kontroll på behandlingen.

Kreftpasienter er en av risikogruppene for covid-19. Appen tilbyr et verktøy hvor brukeren enkelt kan notere spesifikke symptomer, risikofaktorer og kontaktpersoner, samt lagre en rapport som et PDF-dokument og sende det til helsepersonell eller et covid-19 sporingsteam.

Alle verktøy i appen er bevisbaserte og GDPR-kompatibel. HEAL-appen er nå gratis og tilgjengelig for Android og iOS, samt at du bruke appen i en nettleser om du foretrekker det. Mer informasjon finnes på HEALs hjemmeside www.healmed.no.

Avslutningsvis kan det føyes til at HEAL er et akronym som står for håp, engasjement, aktivitet og lagspill.

Grunner til å bruke HEAL oppsummert:

Verktøy:

  • For å bruke medisiner riktig og slik øke etterlevelse og forbedre behandlingsresultatet
  • For å følge opp næringsinntaket og vekten
  • For effektiv kommunikasjon med ulike helsepersonell
  • For å involvere pasienten i behandlingsprosessen
  • For å planlegge og takle alle behandlingsaktiviteter
  • For å kunne følge opp i forhold til covid-19

Samfunn:

  • For å få støtte og råd fra likesinnede hvor enn du er – rett i mobiltelefonen
  • For å hjelpe og støtte andre i samme situasjon

Ta gjerne kontakt for mer informasjon og flere bilder!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *