Hei!

I den alvorlige situasjonen vi alle lever i nå, er det viktig å følge med hvis man får symptomer på forkjølelse, spesielt for mennesker med høy risiko.

Vanligvis sender vi ett nyhetsbrev i uka, men vi sender denne uka ett ekstra for å gjøre oppmerksom på at HEAL har en egen covid-19-modul, med registrering av risikofaktorer, symptomregistrering og notere sosiale kontakter.

Vi har laget en video om covid-19-modulen: https://youtu.be/yirXKW-BGxM

covid-19-instruksjonsvideo

Vær oppmerksom på at:

  • Dette verktøyet erstatter ikke konsultasjon med helsepersonell og er ikke ment for å diagnostisere eller behandle tilstander. Kronisk syke pasienter har økt risiko for å bli smittet og det verktøyet er ment for å hjelpe deg oppdage symptomer som kunne være relatert til covid-19 og kommunisere på best mulig måte til helsepersonell og få råd.
  • I denne modulen svarer du på noen spørsmål og får kort veiledning hva du kan gjøre. Du må bestemme selv, hvis du vil kontakte din fastlege eller kommunelege.
  • For offentlig informasjon om sykdommen covid-19 og viruset korona, se Helsenorge.no/koronavirus.

I videoen går vi igjennom:

  • Viktigheten av at man oppretter en egen covid-19-profil, hvor man spesielt må markere for om man tilhører noen av risikogruppene
  • Registrere symptomer
  • Lage rapport for å vise helsepersonell
  • Notere hvilke sosiale kontakter man har hatt, om det er ønskelig

Vi setter stor pris på om du er med på å spre budskapet om appen HEAL! Til de du kjenner, i Facebook-grupper, til helsepersonell og alle som du tror kunne ha nytte av HEAL.

Som alltid, har du noen kommentarer, spørsmål eller gode ideer, så bare svare på denne eposten, vi setter stor pris på å høre fra deg!

Vennlig hilsen HEAL-teamet